Good Business or Good Business? The Role of Values in Business - Lategan, L. O. K. (Tydskrif vir Christelike Wetenskap | Journal for Christian Scholarship, 2004)
Die vraagstelling van hierdie artikel is of besigheid net deur wins/profyt gekenmerk kan word. In hierdie artikel word beredeneer dat suksesvolle besigheid naas 'n wins/profyt ook etiese waardes moet hê. Die standpunt word onderskryf deur onder meer die Etiese Instituut in Suid-Afrika se verslag oor besigheidsetiek in 2003. Die standpunt word verder vanuit die filosofie van die kosmologiese idee beredeneer. Op die basis van hierdie filosofie word besigheidsetiek gedefinieer as trou/geloofwaardigheid in besigheid. Die artikel vervolg deur 'n raamwerk vir besig heid gekenmerk deur etiese waardes, voor te stel. Kenmerkend van hierdie raamwerk is leierskap, vertroue, waarheid en volhou baarheid.