In Search of a “New Morality” for South African Education Part V: Holding an Office and the Prerogative to Introduce and Advocate values to the Normatively Immature - Schoeman, P. G. (Tydskrif vir Christelike Wetenskap | Journal for Christian Scholarship, 2009)
In hierdie artikel word na sake soos die volgende gekyk: Besit iemand die prerogatief en gesag om norme aan ander persone voor te skryf? Besit bepaalde gesagsinsansies wettige opgawes met betrekking tot die opvoeding van normatief onvolwasse persone? En, indien wel, op watter beginselgronde? Of is almal vry om te doen soos hulle wil? Met hierdie spanning tussen vryheid en gesag in gedagte, word ’n moontlike alternatief voorgestel. In die lig hiervan word die vraag betreffende die bekendstelling, aanbeveling en voorskrywing van norme aan normatief onvolwasse persone deur gesagsdraers in die ouerhuis, skool, kerk en staat kortliks toegelig.