Mission and Conversion in the Changing Context of India with the Growth of Hindutva Movement – the Christian Response - Arles, Siga (Tydskrif vir Christelike Wetenskap | Journal for Christian Scholarship, 2009)
Ek is inderdaad dankbaar teenoor God en prof. Pieter Verster vir hierdie geleentheid om weer ’n keer na Suid-Afrika te kom, en deel te neem aan internasionale interaksie oor ’n tema wat uitermate belangrik is binne ons Indiese, asook die globale konteks vandag. Sending en bekering is ’n besonder brandende kwessie in hedendaagse Indië. Wat ek hier aanbied is ’n Indiese gevallestudie, met die doel om ’n globale verstaan van ons situasie teweeg te bring en ’n oproep om vennootskapsluiting te doen om die Indiese kerklike sending aan Indië, die grootste demokrasie op aarde vandag, te bevorder. Ten einde ons in ’n historiese perspektief in te lei oor die wyse waarop die sendinggeskiedenis in Indië ontwikkel het, en om die status van bekering in die Indiese situasie te bestudeer, sal ek die gegewens kronologies-omlynd aanbied.