Growing together in Faith – How can it be Understood Theoretically and be Achieved Practically? - van der Walt, B. J. (Tydskrif vir Christelike Wetenskap | Journal for Christian Scholarship, 2005)
Die doel van hierdie artikel is om sowel praktiese leiding as teoretiese besinning te bied. Dit begin daarom met ’n aantal praktiese probleme wat ouers ondervind by die geloofsontwikkeling van hulle kinders en ook hulleself. Vervolgens bied dit ’n kritiese evaluering van James W. Fowler se populêre wetenskaplike model vir geloofsgroei. Vanuit ’n Christelike perspektief beskou, is sy teorie egter nie aanvaarbaar nie. Daarom word drie ander, meer eksplisiet Christelike modelle om geloofsontwikkeling te beskryf (deur Olthuis, Westerhoff en Van Belle ontwikkel) ondersoek. Die slotgedeelte is ’n poging om, in die lig van ’n meer gepaste Christelike model, die praktiese probleme waarmee die artikel begin het, op te los.