(untitled) (Tydskrif vir Christelike Wetenskap | Journal for Christian Scholarship, 2007)
Hierdie is die derde in ’n reeks artikels waarin die moontlikhede van morele heropbou deur middel van opvoeding vir Suid-Afrika ondersoek word. In hierdie opvolgstudie tot ons vorige navorsing betreffende (1) die fundamentele spanning wat bestaan op die terrein van waardes en morele opvoeding tussen fundamentalisme en relativisme, asook (2) ’n funksionele antropologiese model wat ons standpunt betreffende die relatief konstante aard van waardes en hulle positivering in praktiese lewensomstandighede kan ondersteun, word die dieper betekenis van opvoeding as norm-georiënteerde onderneming aan die orde gestel.